Verbandschoenen

Verbandschoenen

Verbandschoenen

Kunt u nog geen schoenen dragen, maar wilt u wel veilige transfers maken? Dan zijn verbandschoenen de oplossing!

Van Gils Footcare levert ook verbandschoenen. Deze zijn veelal bedoeld voor tijdelijk gebruik. De schoenen worden onder andere gebruikt bij: wisselende voetomvang (oedeem), wondjes of ter verlichting na een operatie. De verbandschoenen kunnen in de wasmachine gewassen worden op 40 graden. Van Gils Footcare levert als extra service een maatvoetbed in de schoen. Van Gils Footcare hanteert 2 merken, de Pulman verbandschoen en de Flensburg. Wilt u meer weten over deze mogelijkheid of het type schoen? Neem contact met ons op voor meer informatie!

Meer informatie

Onze werkwijze

Verwijzing

Voor uw eerste paar verbandschoenen hebben wij een verwijzing van uw huisarts of behandelend specialist nodig.

Aanmeten

De verbandschoen is een standaard confectieartikel en alle maten zijn op voorraad. Dit hulpmiddel kan daarom direct geleverd worden.

Aan- en uittrekken

Maak bij het aan- en uittrekken van de verbandschoenen de sluiting(en) volledig los. Let erop dat u bij het aantrekken van de schoenen de sluiting stevig vastmaakt. Zo ervaart u optimale steun en correctie en voorkomt u dat u uit de schoenen slipt.

Onderhoud

De verbandschoenen Pulman, Rebacare en Flensburg  kunnen in de wasmachine gewassen worden op 40°C. Klittenbandsluitingen en rits dienen gesloten te zijn tijdens het wassen. Leest u de wasvoorschriften die bij de verbandschoenen geleverd wordt voor verdere instructies.

Vergoeding

Verbandschoenen worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Van Gils Footcare regelt uw declaratie. Indien noodzakelijk kunnen de verbandschoenen na 6 maanden vervangen worden. Voor deze herhaalvoorziening is geen nieuwe verwijzing nodig en wordt ook volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. U kunt hiervoor direct met ons contact opnemen.

Ervaart u tijdens het dragen van uw verbandschoenen problemen, zoals drukplekken, meldt u zich dan zo snel mogelijk bij ons.

Contact opnemen
Werkwijze

Meer over onze werkwijze


Een verbandschoen is een confectieartikel. Na het bepalen van de juiste maat, kunt u de verbandschoenen direct aan. Heeft u een verwijzing van uw behandelend arts? Dan verzorgen wij de declaratie bij uw zorgverzekeraar

Levertijd

Meer over onze levertijden


Verbandschoenen hebben standaard maten. Hierdoor kunnen verbandschoenen direct geleverd worden.