Semi-orthopedische schoenen

Semi-orthopedische schoenen

Semi-orthopedische schoenen

Semi-orthopedische schoenen: voor lichtere voetklachten, zodat u weer vrij kunt bewegen.

Semi-orthopedisch schoeisel is bedoeld voor de lichtere voetklachten (-afwijkingen). Een semi- orthopedische schoen is vergelijkbaar met een confectieschoen. Echter, heeft deze schoen extra ruimte binnenin voor een goed voetbed op maat. De schoen kunnen we bestellen in verschillende lengte- en breedtematen. Afhankelijk van uw (medische) situatie kiest u samen met de orthopedisch schoenmaker de beste oplossing. Onze producten worden, na zorgvuldig onderzoek, specifiek voor uw situatie gemaakt en bieden een adequate oplossing in het voorkomen, verminderen of opheffen van uw (voet)klachten. Wij werken samen met verschillende schoenleveranciers, waaronder Durea, TOM schoenen en Nimco.

Maatnemen

Bij de eerste afspraak bespreken we samen met u uw klachten en doen we een zorgvuldig voetonderzoek. Tijdens deze eerste afspraak kiest u het model en de kleur van de schoen aan de hand van een modellenboek. Ook meten wij steunzolen op maat aan, die u zult dragen in uw semi-orthopedische schoenen.

Passen

De levertijd voor de semi- orthopedische schoenen bedraagt 3 á 4 weken. Bij het afleveren zal de pasvorm van de schoen, de functionaliteit en de op maat gemaakte steunzolen uitvoerig gecontroleerd worden. We horen dan natuurlijk graag of u tevreden bent. Als dat zo is, kunt u uw nieuwe schoenen gaan dragen.

Inlopen

Om u te laten wennen aan het materiaal, de stand van de schoen en het voetbed en om tevens drukplekken te voorkomen is het van belang dat u het dragen van uw schoenen de eerste weken rustig opbouwt. U begint de eerste dag met een uur en bouwt per dag met een uur op. Na twee weken draagt u de schoenen de hele dag.

overige informatie

Aanvullende informatie met betrekking tot semi-orthopedische schoenen.

Wisselen

Uw schoenen gaan langer mee als u ze regelmatig wisselt met een ander paar schoenen. Schoenen nemen transpiratievocht op en moeten daarom af en toe ‘luchten’. U komt 3 maanden na aanschaf van het eerste paar schoenen in aanmerking voor een wisselpaar. U kunt dan regelmatig van schoenen wisselen waardoor u langer plezier heeft van uw schoenen. Geadviseerd wordt om indien mogelijk iedere de dag te wisselen van schoenen.

Vergoeding

Semi-orthopedische schoenen worden vergoed vanuit de basisverzekering, mits aan alle voorwaarden wordt voldaan. Voor meer informatie ga naar de pagina over vergoedingen.

Onderhoud en reparatie

Regelmatig poetsen (minimaal 1 keer per 2 weken), houdt het leer van uw schoenen mooi en soepel. Voor het poetsen van glad leer gebruikt u een schoencrème. Suède en nubuck kunt u borstelen met een suèdeborstel of nubuckblokje. Daarna spuit u de schoenen in met een beschermende spray. Zet uw schoenen nooit bij of op de verwarming, maar laat ze drogen bij kamertemperatuur. Heeft u last van transpirerende voeten? Was dan elke dag uw voeten en trek schone katoenen of wollen kousen/sokken aan.

Laat de hakken en/of zolen van uw semi-orthopedische schoenen op tijd vervangen. Doorlopen op versleten hakken of zolen kan onherstelbare schade aan de schoenen aanrichten.

Ervaart u tijdens het dragen van uw schoenen problemen, zoals drukplekken, meldt u zich dan zo snel mogelijk bij ons.

Contact opnemen

Voorbeeldschoenen

Een greep uit ons assortiment semi-orthopedische schoenen.