Veiligheidsschoenen

Veiligheids-
schoenen

Veiligheid

Veilig en comfortabel werken met orthopedische veiligheidsschoenen, wij adviseren u graag.

Met voetproblemen toch veilig en comfortabel werken? Orthopedische Veiligheidsschoenen bieden de oplossing! Voor veel werkzaamheden zijn veiligheidsschoenen noodzakelijk. Uit onderzoek blijkt dat bij een groot aantal werknemers de standaard veiligheidsschoenen niet goed passen. In meer of mindere mate hebben deze werknemers voetproblemen, wat tot rugklachten, nekklachten en hoofdpijn kan lijden. Vaak is een kleine aanpassing van of in de schoen al afdoende, maar soms zijn speciale (semi-) orthopedische werkschoenen een betere oplossing.
Van Gils Footcare mag als erkend bedrijf voor vele merken alle orthopedische aanpassingen aan veiligheidsschoenen uitvoeren, waarbij de certificering van schoenen geborgd blijft. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden!

Overige informatie

Meer informatie en vergoedingen

Draagt u buiten werktijd orthopedische schoenen? Dan is het mogelijk om via het UWV een vergoeding te krijgen voor uw werk- of veiligheidsschoenen. Voor het verkrijgen van deze vergoeding dient u de offerte van Van Gils Footcare in bij het UWV. Na akkoord en het afgeven van de machtiging door het UWV, nemen wij de schoenen in productie.

Kijk voor meer informatie op de website van het UWV (onderwerp voorzieningen bij een visuele auditieve motorische handicap) of gebruik deze link.

Voorbeeldschoenen


Over onze veiligheidsschoenen

Soorten veiligheidsschoenen


Er is een verschil in werkschoenen en veiligheidsschoenen. Veiligheidsschoenen voldoen aan strenge veiligheidsnormen. Wij zorgen ervoor dat de veiligheidsschoen op maat voldoet aan de volledige certificering. In sommige beroepen is dit niet noodzakelijk. Dan spreken we over werkschoenen.

Elke orthopedische veiligheidsschoen kan worden vervaardigd. Vanzelfsprekend staan zowel de medische- als beroeps specifieke behoeften van de cliënt centraal. We houden ons aan alle geldende normen, in zowel de zorgsector als vanuit werknemersverzekeringen en het veiligheidsperspectief. Wij leveren veiligheidsschoenen in alle classificaties: SB, S1, S2, S3, S4 en S5.

Orthopedische veiligheidsschoenen (OSA)

U kunt bij ons terecht voor een op maat gemaakte veiligheidsschoen, op basis van een door de orthopedisch schoenmaker vervaardigde cliënt-specifieke leest.

Semi-orthopedische veiligheidsschoenen (OSB)

De orthopedisch schoenmaker kan gebruik maken van diverse standaard Semi-orthopedische veiligheidsschoenen met een verdiepte leest en orthopedische stalen neus, waardoor meer ruimte in de schoen is voor de noodzakelijke aanpassingen. Van Gils Footcare werkt oa samen met EMMA en Neskrid.

Standaard veiligheidsschoenen (OVAC)

Natuurlijk kan ook gebruik worden gemaakt van het standaard veiligheidsschoenen programma met eventueel wat kleinere aanpassingen, zoals zoolverstijving, afwikkelingen, zool wiggen, schoringen, hak- en zoolverhogingen.