Aangepaste confectieschoenen

Aangepaste confectieschoenen

Confectieschoenen

Comfortabeler lopen met een aanpassing aan uw eigen schoenen


Heeft u pijn in de hiel of andere voetklachten? Bij sommige voetproblemen kan een (kleine) aanpassing aan de confectieschoen, een schoen die u gewoon in de winkel koopt, een groot verschil maken en een oplossing bieden voor uw voetklachten. Vaak kan een orthopedische voorziening eenvoudig in of onder een confectieschoen worden toegepast, bijvoorbeeld een hoogteaanpassing in de hak/zool of een aanpassing in de afwikkeling.

Voetonderzoek

Bij de eerste afspraak bespreken we samen met u uw klachten en doen we een zorgvuldig voetonderzoek. Na dit onderzoek zullen wij uw schoenen beoordelen op bruikbaarheid bij een bepaalde voorziening of aanpassing. De voorzieningen kunt u niet uit of van de schoen halen. Het is daarom belangrijk om samen met uw schoenmaker te bepalen welke schoenen worden aangepast.

Afleveren

De levertijd voor de voorzieningen aan uw confectieschoenen bedraagt 1 á 2 weken. Bij het afleveren van uw schoenen zal de pasvorm van en de functionaliteit uitvoerig gecontroleerd worden. We horen dan natuurlijk graag of u tevreden bent.

overige informatie

Aanvullende informatie met betrekking tot aangepaste confectieschoenen (OVAC)


Wisselen

Uw schoenen gaan langer mee als u ze regelmatig wisselt met een ander paar schoenen. Schoenen nemen transpiratievocht op en moeten daarom af en toe ‘luchten’. U komt 3 maanden na aanschaf van het allereerste paar schoenen in aanmerking voor een wisselpaar. U kunt dan aan een ander paar schoenen dezelfde aanpassingen laten doen. Op deze manier kunt u regelmatig van schoenen wisselen, waardoor u langer plezier heeft van uw schoenen. Geadviseerd wordt om indien mogelijk om de dag te wisselen van schoenen.

Vergoeding

Voorzieningen aan uw confectieschoenen worden geheel door uw zorgverzekering vergoed, wanneer de offerte wordt goedgekeurd. De kosten worden vergoed vanuit de basisverzekering waarop het eigen risico van kracht is. Uw zorgverzekeraar kan een clustertarief hanteren. Hierdoor is het soms voordeliger om de kosten zelf voor uw rekening te nemen. Uw schoenmaker vertelt u daar graag meer over. Van Gils Footcare regelt vervolgens uw declaratie.

Voor meer informatie ga naar de pagina over vergoedingen.

Onderhoud en reparatie

Regelmatig poetsen (minimaal 1 keer per 2 weken), houdt het leer van uw schoenen mooi en soepel. Voor het poetsen van glad leer gebruikt u een schoencrème. Suède en nubuck kunt u borstelen met een suèdeborstel of nubuckblokje. Daarna spuit u de schoenen in met een beschermende spray.

Zet uw schoenen nooit bij of op de verwarming, maar laat ze drogen bij kamertemperatuur. Heeft u last van transpirerende voeten? Was dan elke dag uw voeten en trek schone katoenen of wollen kousen/sokken aan.

Laat de hakken en/of zolen van uw schoenen op tijd vervangen. Doorlopen op versleten hakken of zolen kan onherstelbare schade aan de schoenen aanrichten.

Ervaart u tijdens het dragen van uw schoenen problemen, zoals drukplekken, meldt u zich dan zo snel mogelijk bij ons.

Contact opnemen