Orthopedischeschoenen

Orthopedischeschoenen

Orthopedische schoenen

Orthopedische schoenen zijn bij ons niet zwart en lomp, maar modern en draagbaar!

Wij hebben een heldere missie: kwaliteit en esthetiek van orthopedische schoenen naar een hoger niveau tillen. Met onze achtergrond in modeschoenen gaan wij voor een moderne orthopedische schoen zonder daarbij de functionaliteit uit het oog te verliezen.

De orthopedische schoen is een oplossing voor verschillende zwaardere voetproblemen zoals standsafwijkingen, vermindering van mobiliteit en spierwerking, aangeboren afwijkingen, traumatische afwijkingen, deformaties ten gevolge van ziektes of operaties. Wij begrijpen dat het niet fijn is om te horen dat u orthopedische schoenen moet gaan dragen. Maar wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat u schoenen krijgt die u ondanks de aanpassing graag draagt!

Het inspiratie hoekje


Hoe gaan wij te werk?


STAP 1

Blauwdruk maken

Na een zorgvuldig voetonderzoek maken we een belaste afdruk van de voeten middels een blauwdruk. Hierop lezen we af hoe de belasting van de voet op de grond is.

STAP 2

Voetafdruk maken

De voetafdruk maken wij van gips. De afdruk wordt onbelast, terwijl u zit, aangemeten. Met deze methode kan de orthopedische adviseur de stand bepalen van de afdrukken.

STAP 3

Van gipshulst naar leest

Na het aanmeten van de gipsafdruk maken we met behulp van twee componenten schuim een leest van de voeten. Op deze leest wordt de schoen daadwerkelijk gemaakt.

STAP 4

Pasfase

Tijdens uw tweede bezoek kijken we door middel van een plastic schoen, gemaakt van uw leesten, of deze goed past en de juiste steun geeft.

STAP 5

Kleur en model bepalen

Voor het bepalen van het model en de kleur van uw schoenen gebruiken we bij van Gils geen standaard modellenboek. We nodigen u uit zelf plaatjes of foto’s mee te brengen, zodat we samen met u een mooie schoen kunnen samenstellen.

STAP 6

Schoen stikken

Na het maken van de patronen wordt het leer uitgesneden en worden de delen aan elkaar vastgestikt.

STAP 7

Schacht oppennen

Het bovenwerk van de schoen (schacht) wordt over de leest heen gehaald en daarop wordt het onderwerk (hak en loopzool) bevestigd.

STAP 8

De schoen is klaar

De schoen wordt uitgeleest, gepoetst en klaargemaakt voor afleveren.

Voorbeeldschoenen

Een kleine greep uit de moderne orthopedische schoenen die wij hebben gemaakt.


Maatnemen

Het eerste bezoek bestaat uit een nauwkeurig onderzoek. Na een intakegesprek, inspectie en functieonderzoek worden de maten genomen. Aan de hand van blauwdrukken en gipsmallen, worden de leesten gemaakt. Deze vormen de basis voor het maken van uw nieuwe schoenen.

Passen

Na een aantal weken komt u terug om voor de eerste keer te passen. De passchoenen zijn van plastic materiaal met een steunzool. Daarbij wordt nauwkeurig gekeken of de schoen u goed past, functioneel optimaal is en esthetisch naar wens. Aanpassingen worden op de plastic mal getekend en daarna in onze werkplaats aangepast. Tijdens deze afspraak wordt ook het model en de kleur uitgezocht. In sommige gevallen wordt er na de eerste pas na 2 weken nogmaals gepast. Dit is afhankelijk van het soort schoenen en voorzieningen dat gemaakt gaat worden.

Afleveren

Na circa 5 tot 8 weken kunt u uw nieuwe schoenen komen ophalen. Bij het afleveren van de maatschoen zal de pasvorm en de functionaliteit uiteraard nog een keer uitvoerig gecontroleerd worden. Ook na het afleveren van het product blijven wij met u in contact voor eventuele klachten en/of veranderingen in uw situatie.