Orthopedischeschoenen

Orthopedische schoenen

Orthopedische schoenen zijn bij ons niet zwart en lomp, maar modern en draagbaar!

Wij hebben een heldere missie: kwaliteit en esthetiek van orthopedische schoenen naar een hoger niveau tillen. Met onze achtergrond in modeschoenen gaan wij voor een moderne orthopedische schoen zonder daarbij de functionaliteit uit het oog te verliezen.

De orthopedische schoen is een oplossing voor verschillende zwaardere voetproblemen zoals standsafwijkingen, vermindering van mobiliteit en spierwerking, aangeboren afwijkingen, traumatische afwijkingen, deformaties ten gevolge van ziektes of operaties.

Wij begrijpen dat het niet fijn is om te horen dat u orthopedische schoenen moet gaan dragen. Maar wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat u schoenen krijgt die u ondanks de aanpassing graag draagt! Wat wij maken laten wij zien in onze inspiratiehoek.

Wist u dat u vrij bent in uw zorgkeuze als het gaat om het kiezen van een orthopedisch schoenmaker? Uw arts kiest deze niet voor u, u mag dat zelf doen.

Voor orthopedische schoenen en semi-orthopedische schoenen kunt u bij ons terecht in de volgende plaatsen:

  • Leiderdorp
  • Oisterwijk
  • Katwijk
  • Alphen aan de Rijn
  • Den Bosch

Wilt u meer informatie? Mail ons dan via info@vangilsfootcare.nl, bel ons op 013-5130599 (Brabant) of 071-3016351 (omgeving Leiden) of vul het formulier in op de contactpagina.

Moderne orthopedische schoenen

Schoenen naar eigen wens

Ieder paar schoenen is maatwerk

Wisselende leercollectie

Een kijkje bij ons binnen


Neem contact met ons op

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Neem contact met ons op

Het inspiratiehoekje

Wij hebben een passie voor schoenen!
Hieronder vindt u een kleine greep uit de moderne orthopedische schoenen die wij hebben gemaakt.


Hoe gaan wij te werk?


STAP 1

Blauwdruk maken

Na een zorgvuldig voetonderzoek maken we een belaste afdruk van de voeten middels een blauwdruk. Hierop lezen we af hoe de belasting van de voet op de grond is.

STAP 2

Voetafdruk maken

De voetafdruk maken wij van gips. De afdruk wordt onbelast, terwijl u zit, aangemeten. Met deze methode kan de orthopedische adviseur de stand bepalen van de afdrukken.

STAP 3

Van gipshulst naar leest

Na het aanmeten van de gipsafdruk maken we met behulp van twee componenten schuim een leest van de voeten. Op deze leest wordt de schoen daadwerkelijk gemaakt.

STAP 4

Pasfase

Tijdens uw tweede bezoek kijken we door middel van een plastic schoen, gemaakt van uw leesten, of deze goed past en de juiste steun geeft.

STAP 5

Kleur en model bepalen

Voor het bepalen van het model en de kleur van uw schoenen gebruiken we ons van Gils modellenboek. Daarnaast nodigen wij u uit om zelf plaatjes of foto’s mee te brengen, zodat we samen met u een mooie schoen kunnen samenstellen.

STAP 6

Schoen stikken

Na het maken van de patronen wordt het leer uitgesneden en worden de delen aan elkaar vastgestikt.

STAP 7

Schacht oppennen

Het bovenwerk van de schoen (schacht) wordt over de leest heen gehaald en daarop wordt het onderwerk (hak en loopzool) bevestigd.

STAP 8

De schoen is klaar

De schoen wordt uitgeleest, gepoetst en klaargemaakt voor afleveren.

Maak een afspraak

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Neem contact met ons op

Wat onze klantenvan ons vinden


Nicoline van der Hagen

Fris modern bedrijf met leuk team. Tijd voor persoonlijke aandacht, er wordt goed naar je klachten geluisterd en gekeken wat er aan gedaan kan worden. Geen lange wachttijden en het belangrijkste is weer goed kunnen lopen!! Daar wordt je weer blij van.

René BWD

Luuk van Gils heeft elke door mij gewenste aanpassing in de schoenen aangebracht, waardoor ik niet alleen mooie schoenen heb, maar ook schoenen waarmee ik ontzettend fijn kan staan op beide benen en waarbij ik heerlijk prettig en goed kan wandelen. Ik ben zeer tevreden over de schoenen die door hem zijn gemaakt. Luuk is een perfectionist, luistert met aandacht, is deskundig en ik beveel Van Gils Footcare zeker ook anderen aan.

Arie Boelhouwers

Heel goede vakmensen. Zag gelijk wat er gedaan moest worden en komen afspraken na.

Maatnemen

Het eerste bezoek bestaat uit een nauwkeurig onderzoek. Na een intakegesprek, inspectie en functieonderzoek worden de maten genomen. Aan de hand van blauwdrukken en gipsmallen, worden de leesten gemaakt. Deze vormen de basis voor het maken van uw nieuwe schoenen.

Passen

Na een aantal weken komt u terug om voor de eerste keer te passen. De passchoenen zijn van plastic materiaal met een steunzool. Daarbij wordt nauwkeurig gekeken of de schoen u goed past, functioneel optimaal is en esthetisch naar wens. Aanpassingen worden op de plastic mal getekend en daarna in onze werkplaats aangepast. Tijdens deze afspraak wordt ook het model en de kleur uitgezocht. In sommige gevallen wordt er na de eerste pas na 2 weken nogmaals gepast. Dit is afhankelijk van het soort schoenen en voorzieningen dat gemaakt gaat worden.

Afleveren

Na circa 5 tot 8 weken kunt u uw nieuwe schoenen komen ophalen. Bij het afleveren van de maatschoen zal de pasvorm en de functionaliteit uiteraard nog een keer uitvoerig gecontroleerd worden. Ook na het afleveren van het product blijven wij met u in contact voor eventuele klachten en/of veranderingen in uw situatie.