Steunzolen

Steunzolen

STEUNZOLEN OP MAAT

Bewezen resultaat met de unieke vacuümtechniek!

Voeten zijn het fundament waar ons hele lichaam op steunt. Voor rug-, knie- en heupklachten bieden steunzolen vaak de oplossing. Steunzolen en (sport)inlays geven ondersteuning en bieden correctie en comfort bij lichtere (voet)stand afwijkingen of andere klachten aan het bewegingsapparaat.

De kosten voor een paar steunzolen geheel op maat gemaakt zijn € 195,- en voor kinderen tot 16 jaar € 140,-. U krijgt uw eigen gipsafdrukken mee naar huis en krijgt hiermee korting op het volgende paar steunzolen.

Een kijkje bij de productie


Hoe worden steunzolen gemaakt?


Hoe worden steunzolen gemaakt?

Wij maken gebruik van een speciale vacuümtechniek die dé perfecte 3D afdruk maakt van de voet en leidt tot een optimale pasvorm. Waar podotherapeuten en podologen een belaste (staande) afdruk maken, waarbij de voet de stand aanneemt die we juist niet willen, maken wij onbelast (zittend) een afdruk waarbij we de voet in de juist gecorrigeerde positie kunnen zetten. Hierbij letten we op de ideale stand van het onderbeen ten opzichte van de voetstand

Door deze stand vast te leggen in het kussen krijg je te allen tijde de optimaal gecorrigeerde stand die de voet kan hebben. Wanneer iemand bijvoorbeeld platvoeten heeft, zou je in belaste stand een afdruk maken van de doorgezakte stand. Door de methode die wij gebruiken nemen we de gecorrigeerde stand tijdens onbelaste stand over. Dit zorgt voor optimale ondersteuning.

STAP 1

Afdruk maken van de voet

Wij maken de afdruk van de voeten onbelast in een vaccuümkussen. Hierdoor kan de orthopedische adviseur al tijdens het maken van de afdruk bepalen welke stand de uiteindelijke steunzool aan uw voeten moeten geven.

STAP 2

3D-afdruk van de voet in het kussen

We nemen met parafine de afdruk in het kussen over, zodat we deze later kunnen volgieten met gips.

STAP 3

Gipsvormen gieten

De parafine mal vullen we met gips. Deze gips corrigeren we handmatig.

STAP 4

Gips-afdruk van de voet

Over de gecorrigeerde gipsmal maken we de steunzool voor echt maatwerk. De materialen worden gekozen afhankelijk van de gebruikswensen, bijvoorbeeld sportzolen of dagelijks gebruik.

• Houdingsklachten
• Betere afwikkeling
• Voorvoetklachten
• Platvoeten/ Holle voeten
• Peesplaatontsteking
• Knieklachten
• Onderrug klachten

Aanvullende informatieover de levertijd vandit product


Onze producten worden zorgvuldig en op maat gemaakt om uw voetklachten op te heffen, te voorkomen of te verminderen.
Houdt u rekening dat dit productieproces maximaal twee weken zal duren.